Er din test positiv for coronavirus, da skal du gøre følgende:

  • 1. Gå i selvisolation
  • 2. Vær særligt opmærksom på hygiejne og rengøring
  • 3. Sørg for opsporing af dine nære kontakter, dvs. de personer, som du risikerer at have smittet

Hvis du har haft symptomer, er du smittefri og kan ophæve selvisolationen 48 timer efter, at symptomerne er forsvundet (gælder ikke tab af smags- og lugtesans). Hvis du ikke har haft symptomer, er du smittefri og kan ophæve selvisolationen 7 dage efter, at du fik taget testen.

Du skal ikke testes igen for at blive erklæret rask. Testen kan nemlig være positiv pga. inaktiv virus, selv om du er rask og ikke længere smitter. Det er fravær af symptomer i 48 timer, der afgør, om du kan ophæve selvisolationen og betragte dig selv som smittefri. Det er altså ikke nødvendigt at have en negativ test før du kan vende tilbage til arbejde eller skole m.v.

Når dit testsvar på sundhed.dk kommer tilbage positivt, vil du blive ringet op af en medarbejder fra Coronaopsporing, som er en enhed under Styrelsen for Patientsikkerhed. De vil hjælpe dig med at foretage kontaktopsporingen. Du kan vælge selv at tage kontakt til dine nære kontakter, eller du kan vælge at lade en medarbejder fra Coronaopsporing tage kontakt til dem. Du kan også selv tage kontakt til Coronaopsporing på tlf. 32 32 05 11.

Du kan læse mere i Sundhedsstyrelsens folder. Tryk på billedet neden for.