Type 2-diabetes er en kronisk sygdom karakteriseret ved forhøjet blodsukker. Symptomer ved diabetes kan være træthed, tørst og hyppig vandladning. Når man har haft type 2-diabetes i længere tid, er der risiko for følgesygdomme som blodprop i hjerte og hjerne, nedsat nyrefunktion, synspåvirkning og nervebetændelse. Det skal undgås, og det er derfor vigtigt at følge kontrollerne her i klinikken.

Det bedste du kan gøre for dig selv for at reducere komplikationer til sukkersyge, er at motionere, spise sundt og ikke for meget, tabe dig, hvis du vejer for meget, stoppe med at ryge og tage den medicin, som er ordineret til dig.

Har du type 2-diabetes anbefaler vi dig en årlig en konsultation mhp. samtale om livsstil (vægt, motion, tobak), blodtryksmåling, kontrol af sukker og cholesterol (blodprøve) og nyrefunktion (urinprøve), samt gennemgang af medicin.

Husk kontrol ved øjenlæge mhp. mulige forandringer på nethinden årlig og ved behov fodterapeut.

Ved årskontrollen for diabetes type 2  vil vi hos nogle lave en forløbsplan. Forløbsplaner er en elektronisk plan, som oprettes, anvendes og vedligeholdes af de praktiserende læger for patienter med diabetes type 2 og KOL. Formålet med forløbsplanerne er at inddrage patienten samt skabe overblik i forhold til at understøtte egenomsorg. Du vil, når vi har lavet forløbsplanen, selv kunne se din plan ved at trykke her. Du skal logge på med din NemID.

Nedenfor kan du finde nyttig information om Type 2-diabetes.

Du kan læse mere om type 2-diabetes her:

Rudersdal kommune tilbyder diabetes skole med træning og kostvejledning. Det er gratis. Se mere information ved at trykke på dette link: Rudersdal  kommunes diabetes forløb

Når man har haft type 2-diabetes i nogle år, er der mange, der får brug for victoza eller insulinbehandling. Du kan læse mere om det og se små film via nedenstående links:

 ——————————————————————————————————————

Klinikken  deltager i det  landsdækkende diabetes forskningsprojekt kaldet DD2: Dansk Center for strategisk forskning i type2 diabetes. Får du stillet diagnosen type 2 diabetes, vil vi derfor spørge, om du vil deltage i projektet. Du kan læse mere om projektet på www.DD2.nu

Det bedste, du kan gøre for at undgå sukkersyge eller komplikationer til sukkersygen, er at motionere. En rask gåtur i de skønne omgivelser i Birkerød er godt for din fysiske og mentale sundhed….